• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Πωλούνται βασίλισσες και μελισσοσμήνη τριών πλαισίων και άνω...Επικοινωνήστε μαζί μας!!

Απο τον Μάρτιο έως τα τέλη Οκτωβρίου διατίθονται βασίλισσες.

Αpis mellifera caucasica (Καυκάσια μέλισσα)
 Προέρχεται από την περιοχή του Καύκασου και το χρώμα της είναι μαύρο με γκρι ή καφέ στίγματα και κάπου-κάπου κίτρινες ζώνες. Περιγράφεται σαν μη επιθετική, ήρεμη επάνω στην κηρήθρα με μικρή τάση για σμηνουργία, χρήση πολλής πρόπολης και ευπρόσβλητη στην νοσεμίαση. Έχει μεγαλύτερη προβοσκίδα από όλες τις φυλές που της δίνει το πλεονέκτημα της καλύτερης αξιοποίησης των ανθέων.
Caucasia_ queen

Apis mellifera cecropia (Κεκρόπια μέλισσα)

Το όνομα κεκρόπια μέλισσα χρησιμοποιήθηκε από τον Βεργίλιο στο ποίημά του "Γεωργικά". Το Βόρειο όριο της Κεκρόπιας φυλής είναι η γραμμή που σχηματίζεται από τις πόλεις Ιωάννινα, Μέτσοβο, και Καλαμπάκα. Προς τα Νότια καλύπτει την Κεντρική και Νότια Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης και της Πελoπoννήσου.Kατά παράδοξο τρόπο στα Νησιά του Ιονίου Πελάγους οι μέλισσες μοιάζουν μορφολογικά περισσότερο με την Καρνιολική φυλή παρά με την Κεκρόπια φυλή.

Ανήκει στον ίδιο οικογενείακο κύκλο όπως η καρνιολάνικη. Χτίζει κερία στο ενδιάμεσο των κηρυθρών, ο γόνος ξεκινά νωρίς την άνοιξη και αναπτύσσει μεγάλες κοινωνίες. Καλή παραγωγός μελιού, μέτρια ανθεκτική στης ασθένειες.

 
kekropia
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter