• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Πωλούνται βασίλισσες και μελισσοσμήνη τριών πλαισίων και άνω...Επικοινωνήστε μαζί μας!!

Βασιλικός Πολτός 

Παράγεται στους υποφαρυγγικούς αδένες των νεαρών εργατριών, είναι άσπρος σαν το γάλα,κρεμώδης, ισχυρά όξινος, με ιδιάζουσα οσμή και   αρκετά ξινη γεύση. Είναι πλούσια πήγη βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων. Περιέχει ακομα διαφορα λιπαρά οξέα, όπως τα υδρόξυ, λιπαρά οξέα, τα δικαρβοξυ   λικά οξέα κ.α., τα οποία είναι υπεύθυνα για τις περισσότερες βιολογικές ιδιότητες που έχει ο βασιλικός πολτός, με γνωστότερο το 10-υδριξυ-δεκενοϊκο οξύ. 

basilikos poltos

Ωστόσο ένα ένα 4% της σύνθεσής του παραμένει άγνωστο και μια τριετής έρευνα της Φαρμακεύτικης Σχολής Αθηνών ταυτοποίησε στον ελληνικό βασιλικό πολτό ουσίες που πρώτη φορά ανακαλύπτονται σε οποιοδήποτε φυσικό προϊόν. Πρόκειται λοιπόν για μία βιολογικά ενεργή ουσία με πολλάπλες φαρμακολογικές ιδιότητες, γύρω απο την οποία όπως είναι αναμενόμενο έχουν υφανθεί αρκετοί μύθοι.

Η ονομασία βασιλικός πολτός έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι προνύμφες που προορίζονται για βασίλισσες τρέφονται αποκλειστικά μ'αυτήν την τροφή στην οποία βρίσκεται ο καθοριστικός παράγοντας που μετατρέπει την προνύμφη απ'ο εργάτρια σε βασίλισσα.

Η βασίλισσα που τρέφεται σε όλη της τη ζωή με βασιλικό πολτό, γεννά 2,5 φορές το βάρος της σε αυγά την εποχή της μέγιστης αύξησης του σμήνους. Ζει επίσης εως και επτά χρόνια, σε αντίθεση με τις εργάτριες που ζουν από 28 ημέρες εως τέσσερις μήνες.

Χωρίς να αποτελεί μαγικό ελιξίριο ο βασιλικός πολτός δεν είναι ωστόσο ένα απλό συμπλήρωμα βιταμινών. Για το σύγχρονο άνθρωπο που ασχολείται με πολλά και καταδυναστεύεται από το άγχος, ενώ παράλληλα η ποιότητα της διατροφής και του περιβάλλοντος του υποβαθμίζονται, ο βασιλικός πολτός έχει θεαματικά αποτελέσματα στην άμυνα (ανοσοποιητικό σύστημα) του οργανισμού του, στη διανοητική και σωματική του ευεξία αλλά και στην λίμπιντο.

Ας αναφέρουμε γενικά τις ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού πολτού.

Βοηθά στο αγγειοκαρδιακό, κυκλοφοριακό, γενετικό-ουρητικό, νευρικό και δερματολογικό σύστημα. Επίσης βοηθά στην αύξηση της φυσικής, σεξουαλικής και πνευματικής κατάστασης του ανθρώπου και από τελευταίες έρευνες έχει αποδειχτεί ότι έχει από αντιγριπικές έως και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ανάγκη βασιλικού πολτού έχει ο καθένας που αισθάνεται κατάπτωση και αδυναμία χωρις να υπάρχει όριο ηλικίας.


 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter